top of page
Sök
  • Skribentens bildEmmas Design

Min blogg och potatissoppa med bönbröd till middag

Uppdaterat: 8 maj 2021


Hej och välkommen till min blogg

Jag heter Emma Rasmussen och jag älskar att gå på äventyr med min familj, måla och baka, så jag tänkte att det och mycket annat kommer jag att skriva om i denna blogg.


Jag bor med min man och våra tvillingar i en 115 kvm stor lägenhet med öppen spis och kvällssol på balkongen, vi har nyss flyttat hit och jag stormtrivs.


Idag blev det en timmes promenad efter jobbet. Inte bara för att solen till slut lyckades bryta sig igenom molntäcket och det äntligen blev härligt vårväder. Utan också för att jag lovat mig själv, än en gång att jag ska bli mer hälsosam och börja motionera. Igår var jag och min man ute och joggade med våra barn, som cyklade på deras nya cyklar och idag klämde jag in en promenad, jag är så stolt.


Idag gjorde jag potatissoppa och bönbröd till middag och här är receptet:

Bönbröd 6 st bullar

200 grader, 20-25 min


1 tetrapack Stora vita bönor, sköljda

3 ägg

2 msk Fiberhusk

2 tsk bakpulver

2 msk äppelcidervinäger

lite salt


1 ägg till pensling

havregryn till garnering


Sätt på ugnen på 200 grader. Mixa ingredienserna till en jämn smet och låt svälla i 5 min. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och klicka ut 6 bullar med en sked. Jag brukar använda penseln och snygga till bullarna samtidigt som jag penslar dem med ett uppvispat ägg. Garnera bullarna med havregryn.

Grädda bullarna i mitten av ugnen i 20-25 min i 200 grader.



Vi åt dem nybakade till potatissoppan idag, men de är lika goda att äta till frukostkaffet.

12 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Sommar

Inlägg: Blog2_Post
bottom of page